PÁRHUZAMOK / Céline Struger és Szombathy Bálint kiállítása
Képzőművészet - Workshop

2018. 07. 18. - 08.03.

PÁRHUZAMOK / Céline Struger és Szombathy Bálint kiállítása


Kiállítás megtekinthető: K.A.S. Galéria
2018. július 18. - augusztus 3. 14:00-18:00

Céline Struger osztrák művész 2018 júliusában a magyar fővárosban töltött egy hónapot, miután elnyerte a Budapest Galéria nemzetközi csereprogramjának az ösztöndíját. Ezt az alkalmat kihasználva tervezett közös kiállítást az egymás munkásságát jól ismerő magyar és osztrák alkotó.

A sokoldalú Struger elsősorban szobrászati-plasztikai művészeti produkciója révén mutat rokonságot Szombathy bizonyos korai munkáival, elsősorban a 70-es évek elején a városi környezetben fotózott alaktanulmányaival (lásd: Városjelek [Signs of the City] c. katalógus, MűvészetMalom [ArtMill], Szentendre, 2012). Struger úgyszintén alkalmaz talált plasztikai elemeket, miközben alkot is hasonlókat. Műtárgyainak formakultúráját a valós környezet inspirálja.

Céline Struger multimediális- és rezidenciaművész 1982-ben született Klagenfurtban. A bécsi Iparművészeti Egyetemen és az amszterdami Gerrit Rietveld Academie szépművészeti-kerámia szakán végezte tanulmányait. Munkái Magyarországon megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében, hazájában pedig Villach és Bécs városának a tulajdonában.

Szombathy Bálintot „a kortárs magyar művészeti életben alkotóként és elméleti szakértőként betöltött jelentős szerepe” elismeréseként 2018-ban Magyar Érdemrend Lovagkereszttel tüntették ki.
 
Facebook event
#BartókBoulevard #BBBkiállítás #BBB_KASGaléria

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!