Falon felejtett lányok - kiállítás és megnyitó
Képzőművészet - Workshop

2018. 08. 09-31.

Falon felejtett lányok - kiállítás és megnyitó


Falon felejtett lányok: street art fotók és hozzájuk kapcsolódó versek, fókuszban a női test és lélek finommozgásai.

Kelet Kávézó és Galéria
Megnyitó:  2018. augusztus 9. 18:00-19:30
Kiállítás megtekinthető: 2018. augusztus hó

A kiállításról
A textúrák, repedések felszínére festett érzelmek olyan törékeny dolgok, melyet szemünk elől könnyen elmoshat a természet, egy rendszer vagy egy falfirkász. Mit tehet a fotós? Nem ő készítette, nem az övé, hol van benne az ő kéznyoma? Az idő múlásától félve elkészítette a helyzet egyszeri és megismételhetetlen lenyomatait. Matern Ákos Budapesten, Dublinban, Marokkóban, Barcelonában, Berlinben és Lisszabonban járva reprodukcióként őrizte meg azt, ami mellett nem elég csak elsétálni, figyelni kell rá, mivel beszél hozzánk. Ha pedig egyetlen történet nem lenne elég, adunk még egy narratívát.

Mert vannak hiú lányok, csendesek, szorongók, hivatásos blöffölők, naívák, lányok, akikről nem tudod, hogy lányok, de a lírai-vizuális énjük "meglányíthatóvá" tette őket. És persze vannak azok a lányok, akiknek a tekintete a vesédbe, a szívedbe, az érfalaidon belülre hatol: lesz végül egy pillanat, amikor nem tudod eldönteni hogy ők elemeznek téged, vagy te őket. Engedd át magad.

Kemény Gabriella költő és dalszerző, akinek idén ősszel jelenik meg első verseskötete Zsebuniverzum címmel. A könyv néhány versét Ákos fotói inspirálták - a kiállítás valójában egy válogatás közös projektjükből. Mindketten szeretnek struktúrális problémákon rágódni, mindketten próbálják megérteni a nőket (és persze bátorítani őket a saját művészeti területük segítségével).

A megnyitóról
A Kelet Kávézó konferencia-termébe készülünk egy nagyjából fél órás műsorral, beszélgetéssel, vetítéssel és persze pezsgővel is, aztán együtt megnézzük a kiállítást a galérián. Itt lehet majd tőlünk mindenféléket kérdezni, ünnepelni, pacsizni. Somody Evelin lesz a moderátorunk, a meghívott zenészünk kiléte pedig egyelőre legyen meglepetés. Várunk mindenkit szeretettel!

Facebook esemény
#BartókBoulevard #BBBkiállítás #BBB_KeletKávézóGaléria

Ákosról többet itt: 
Matern Photo&Artwork 
https://www.instagram.com/maternartwork/

Gabiról többet itt: 
https://www.instagram.com/zsebuniverzum
https://www.facebook.com/kemenygabriellaofficial/

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!