Gáspár György / Neuron a Három Hét Galériában
Képzőművészet - Workshop

2018. 06. 04.

Gáspár György / Neuron a Három Hét Galériában


időpont: június 4. 18 óra
helyszín: Három Hét Galéria
FB-event

Gáspár György munkáit áthatja az építészet. Ez azonban nem egy valós vagy kreált funkcionális, vagy a társadalmi élettér kifejezésére szolgáló rendszer. Az egyén legbelsőbb, legmélyebb pszichés kivetüléseinek téri kiterjedése. A külső és belső határmezsgyéi, melyek szigorú kontrasztban állnak egymással. Építményei, melyek geometrikus elemekből szigorú rendszer szerint bonyolódnak.

Obejktjeiben a kép és a szobor határmezsgyéit vizsgálja, mértani precizitással egymáshoz csiszolt elemei, a különböző nézőpontokból mindig új tereket nyitnak, kiaknázva az üveg médiumában rejlő lehetőségeket. 


Gáspár művei, geometrikus formák, személyes történetekkel, melyek rabul ejtik a szemlélőt. Minden esetben a mentális valóság képi megformálására törekszik, ahol a jelen túlhajszolt emberének pszichés problémáira keresi a választ. Transzparens és átlátszatlan felületei néhol harmonikusan, adott esetben szabályos matematikai rendszerben, máshol feszültséget keltve jelennek meg. 

Műveit a Jacques Derrida féle dekonstrukció legalább annyira meghatározza, mint az op-art. A tavaly bemutatásra került Electron sorozat egyes felvetéseit gondolja most tovább, teret engedve újra az anyagra kevéssé jellemző neon színeknek.

Az eseménnyel egy időben kerül sor Gáspár új könyvének bemutatójára mely a 2012–2018 között készült műveit vonultatja fel.

A könyvet bemutatja és a kiállítást megnyitja: Mészáros Flóra művészettörténész, a monográfia szerzője

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!