Rejtett kert ❀❀❀ Hidden garden a KAS-ban
Képzőművészet - Workshop

2018. 06. 13.

Rejtett kert ❀❀❀ Hidden garden a KAS-ban


REJTETT KERT ❀❀❀ Hidden Garden 
Herbert Aniko kiállítása - 2018. június 13. - július 6. - K.A.S. Galéria
FB-event

“Ha az ember és a természet közt eredendően kapcsolat van, akkor a természet által közösség van ember és ember között is.” Ferenczy Noémi naplójából 

Herbert Aniko aka HANIKO vizuális művész nyersanyaga a papír. Eddigi munkái – és ezzel kivételes alakja a kortárs hazai művészeti világnak –, nagyméretű akvarellek, apró kollázsképek, papírból és más természetes anyagokból, talált tárgyakból készült installációk és objektek gyűjteménye. Alkotásait letisztultság, finom kivitelezés és személyes hangvétel jellemzik. 

A Rejtett Kert műveit a távol-keleti kortárs művészek (Kazuko Miyamoto, Tomoko Ishida, Yasuaki Onishi), Henri Matisse és Ferenczy Noémi munkái inspirálták. HANIKO másfél évig tanulmányozta a japán fametszetek színvilágát, a keleti kertépítészetet és Matisse papírkivágásait. A legszemélyesebb forrásai Ferenczy Noémi naplója és életműve voltak. A kiállítás tulajdonképpen egy rejtett főhajtás Ferenczy életműve előtt is. Ugyanis a két művészt összekapcsolja az alkotó akarat fókuszba állítása: nőiességük a folyamatos, elmélyült munkában és érzékeny képzőművészetükben teljesedik ki. Ebben rejtőzik a kiállítás legintimebb üzenete: ha valaki nagyon sok időt tölt az alkotásával – legyen az hónapokig szőtt gobelin, japánkert vagy embernagyságú papírinstalláció – ebben a szoros kapcsolatban a két személyiség, azaz a művész és műve összefonódnak.

HANIKO korszakokon és földrészeken átívelő, törékeny és vibráló papírkertjében a végletek játéka, az apró részletek kihangsúlyozása teremti a fő dinamikát. A tenyérnyi és nagyméretű alkotások mellett például több száz papírvirág is lakója lesz a Rejtett Kertnek. 
http://anikoherbert.com
http://instagram.com/anikoherbert

2018. június 13 – július 6. Rejtett Kert kiállítás (3 hét)

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!