Képben vagyok – régi fotók gyűjtése a Bartók Béla úton
Központi program

2018. 05. 05.

Képben vagyok – régi fotók gyűjtése a Bartók Béla úton


Az emberek személyes kapcsolatai lassan elfogynak, vagy nagyon felületessé válnak, tudásuk, történeteik egyre kisebb körben hatnak, élnek tovább. Célul tűztük ki, hogy régi fotók segítségével aktivizáljuk ezeket a tudásokat, újra a közösségi tudat részévé tegyük. 

>>>FACEBOOK-ESEMÉNY<<<


Ezért hirdetjük meg akciónkat, a Fényképgyűjtő (a Bartók Béla út régen) programot, amire bárki behozhatja, leadhatja - vagy csak megmutathatja - régi képeit, történeteket mesélhet, és más történeteit hallgathatja. 

Ennek során régi házakat, lakásokat, családokat ábrázoló fotókat, és az ezekhez kapcsolódó dokumentumokat szeretnénk összegyűjteni, digitalizálni, majd együtt megnézni, beszélgetni a múltról, emlékeket idézni. 

Miről mesélnek a régi fényképek?

A fotó a mindennapi élet eseményeiről, körülményeiről mesél, emberekről, akik itt éltek köreinkben, különleges alkalmakról, örömről, bánatról, vagy egyszerűen csak egy érdekes pillanatra, egy gyönyörű házra hívja fel a figyelmet. Olykor sokat, máskor kevesebbet, de mégis elárulnak valamit az akkori korról.

Gyűjtőhelyek:

május 5. 17 óra, Gárdonyi tér – KACS Műhely
április 30-tól - a Három Hét Galéria (Bartók Béla út 37., egyeztetett időpontban: andrea.bodis@haromhet.hu, +36 70- 866 4222), valamint
május 11-13. között az ELEVEN Tavasz idején - a Három Hét Galériában
május 11. 11 óra Szatyor Bár és Galéria

május 11. 14 óra Faur Zsófi - Ráday Galéria 
május 11. 17 óra Szatyor / Hadik terasz (nyitott)


Az eredeti képek a tulajdonosnál maradnak!

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!