Új kincsek, korai ritkaságok az Arnoldóban
Képzőművészet - Workshop

2018. 04. 05.

Új kincsek, korai ritkaságok az Arnoldóban


A Gross Arnold Galéria - mely a hagyaték, a szellemi örökség kezelését végzi a művész fia, Gross András vezetésével - fő célkitűzése a művész emlékének ápolása. A Bartók Béla úti hangulatos kis hely 2014-es megnyitása óta már számtalan érdekes grafikával gazdagodott a Gross Arnold gyűjtemény, törekedve egy minél teljesebb, átfogó képet adni Gross Arnold művészetéről, életművéről.

A népszerű grafikusmestert leginkább a Gross-féle egyedileg nyomott, különleges technikával színezett aprólékos rézkarcairól ismeri a közönség. Az ARNOLDO galéria-kávézó új kiállítása Gross Arnold korai, a még a színes technikájának kiforrása előtti fekete-fehér korszakára, egyedi műveire fókuszál. A rézkarcok színezésének első, kísérleti darabjai mellett bemutatásra kerül egy ceruzával kiegészített érdekes fázisnyomat - és egy eddig nem ismert mű - az egykori diáktársától, Töreky Ferenc grafikustól pár éve kapott Óbudai kertvége című főiskolai pasztellrajza is, mely 1950-ben a Műcsarnokban volt kiállítva. 

“Barcsay Jenő mesterem régen fel-feljárt hozzám, és megnézte a rajzaimat… Egy alkalommal a rézkarc fölé hajolva így szólt: Tudod-e, hogy a grafika fekete-fehér? - Eddig valóban az volt, de most már van színes is – feleltem.” G.A.

A megnyitón Kratochwill Mimi művészettörténész, a Műcsarnok volt munkatársa, Arnold kortársa és barátja eleveníti fel a közös emlékeket, és jóvoltából a kiállításon is bemutatunk pár kisméretű korai művet.
A kiállítást erre az alkalomra kiadott limitált példányszámú képeslapok eladásából finanszírozzuk.

Megnyitó: 2018. április 5. csütörtök, 18h. 
A kiállítást bevezeti és megnyitja: Kratochwill Mimi művészettörténész. 
FACEBOOK

A megnyitón a részvétel a helyszín adottságai miatt regisztrációhoz kötött, regisztrálni a rendezvényre az arnoldogaleria@gmail.com címen lehet.

A kiállítás nyitva 2018. április 6 és május 12. közt, a galéria nyitvatartási idejében: keddtől péntekig 10-21h, szombaton 11-21h

További Információ - ARNOLDO galéria-kávézó: 1111 Budapest, Bartók Béla út 46.
Gross András / 0670/3387001 / arnoldogaleria@gmail.com /www.grossarnold.com

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!