Hadik Irodalmi Brunch Tompa Andreával és Korniss Péterrel
Zene, irodalom és sok más

2018. 04. 28.

Hadik Irodalmi Brunch Tompa Andreával és Korniss Péterrel


Tompa Andrea - író, kritikus
Korniss Péter - fotográfus 
a sorozat szerkesztője- Ott Anna 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: 
hadik@hadikhaz.com

helyszín: Hadik
időpont: április 28., 11 óra
FACEBOOK


Vajon mi a közös Tompa Andreában és Korniss Péterben? Egy közös történetük már összeért. Tompa Andrea Omerta című regényét olvasva kicsit Korniss Péter széki asszonyokról készült fotói mögé láthatunk, míg Korniss képeit nézve, sokkal jobban megértjük Tompa Andrea harmadik regényének hősét, Szabó Ződ Kali karaktereit.

A két alkotó most először ül egy asztalhoz, ki tudja, hány közös történettel ér véget ez a különleges találkozás.

"Ma Korniss-tárlatvezetésen voltam a Galériában. Bő egy órát tartott, amit [Korniss] a következővel zárt: múlt évben olvastam Tompa Andrea Omerta című könyvét, amelyben szinten megjelenik egy széki asszony. Gyönyörű könyv, olvassák el! Akiknek eddig ajánlottam, mind nagyon hálás volt érte!” – ezt az olvasói levelet kapta nemrég Tompa Andrea.

Korniss Péter hivatalos oldalán pedig ez olvasható: „Ajánljuk mindenki figyelmébe [Tompa Andrea] legújabb könyvét, az Omertát, mely az 1950-es évek elején indul, négy szereplő beszéli el személyes sorsát a korabeli Erdélyben. Három nő (egy széki asszony, egy kolozsvári leány, valamint egy szerzetesnő) és egy rózsanemesítő férfi hangja szólal meg a könyvben. Tompa Andrea könyvén keresztül még közelebb kerülhetünk a Korniss Péter képein feltáruló világhoz."

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!