Anya kiáll és beszél – kiállításmegnyitó és könyvbemutató
Zene, irodalom és sok más

2018. 04. 28.

Anya kiáll és beszél – kiállításmegnyitó és könyvbemutató


helyszín: Kelet
időpont: április 28., 15 óra
FACEBOOK

A kötetben anyák mesélnek önmagukról, politikáról, aktivizmusról, hogy más nőket inspiráljanak és fogódzókat nyújtsanak számukra a közéleti szerepvállaláshoz. 


Az eseményen megnyitjuk Csoszó Gabriella képeiből készült kiállítást a könyvben szereplő nőkről, és a könyv szereplői beszélgetnek arról, miért készült a kötet, kit mi inspirált arra, hogy anyasága mellett folytassa a közéleti szerepvállalást és hogyan lehet anyaként is aktívnak maradni a közéletben.

Résztvevők: Dósa Mariann és Udvarhelyi Éva Tessza (szerkesztők) és a könyv szereplői. 

A könyv megvásárolható a bemutatón, előtte és utána pedig a Közélet Iskolája irodájában, erről bővebb információt itt találtok:
http://www.kozeletiskolaja.hu/post/megjelent-anya-kiall-es-beszel

Az itt szereplő aktivisták életének és munkájának egytől egyig az elhivatottság, a teherbírás, az önkritika, az együttérzés, a szolidaritás és egy jobb világba vetett hit az alapjai. Mindannyian tudatos érdekvédők: tudják, hogy miért küzdenek, és azt is, hogy ezt hogyan szeretnék elérni. A legtöbben másokkal együtt, közösségben dolgoznak, mert anyaként nagyon jól ismerik az odafigyelés, az együttműködés és a türelem szükségességét és erejét.

Azt reméljük, hogy a kötet inspiráció lehet azoknak a nőknek és partnereiknek, akik egyszerre nevelnek gyerekeket és végeznek közéleti munkát, illetve hasznos fogódzó lehet azok számára, akiket foglalkoztat a gyerekvállalás gondolata, de tartanak az anyaság elszigetelő hatásától.

A könyv reményeink szerint azok számára is példákat mutat, akik maguk kiváltságos helyzetben vannak és szeretnék jobban megérteni a közéleti szerepvállalásban akadályozott társaikat, hogy ezáltal empatikusabban, szolidaritással, partneri alapon tudjanak viszonyulni hozzájuk és velük együtt küzdhessenek egy igazságos társadalomért.

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!