Az Üveghegyen innen
Gyerek

2018. 04. 05.

Az Üveghegyen innen


Takács Mari grafikusművész
Az Üveghegyen innen…
című kiállítása
2018. április 5-én, csütörtökön 18 órakor nyílik a a B32 Trezor Galériájában

A kiállítást megnyitja: Révész Emese művészettörténész

Takács Mari a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában érettségizett, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezett diplomát. A kortárs gyerekkönyv-illusztrátorok egyik legsokoldalúbb tehetsége. A londoni mackók szürreális világa mellett az elragadóan aranyos és vicces ábrázolás is jellemző rá. (Kiss Ottó: Állatos album, Barni világot lát; Lanczkor Gábor: Gufó és a gombák).

"Az Üveghegyen innen… című kiállítás képei főként három meséhez kapcsolódnak, melyekben a közös: a csoda és a varázslat. Mirka és Gúfó történetében a valósággal keveredve találkozunk velük, A Piroska és a Nagy Mágus mese pedig maga a varázslat.

Illusztrátorként mindig úgy érzem, én is mesélője vagyok a történeteknek így a szabadság számomra azt jelenti, hogy képeimmel kiegészíthetem a szövegben leírtakat. Apró részletekkel, szimbólumokkal, karakterekkel kiszinesítve melyek játékra ösztönzik és megszólítják nem csak a gyerekeket de a szülőket és a nagyszülőket egyaránt. ... Nagyszerű játék ez és ebben nagy segítőtárs a fantázia, a lélek ami többnyire jócskán lemarad a kor mögött, a kísérletező kedv és a rajztudás. És ha ez mind meg van…képesek vagyunk varázsolni! " (Takács Mari)

Megtekinthető: 2018. április 27-ig minden hétköznap 10-18 óráig a rendezvények függvényében.
A belépés díjtalan!

FACEBOOK

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!