Pszichoanalízis és okkultizmus a Keletben
Zene, irodalom és sok más

2018. 03. 05.

Pszichoanalízis és okkultizmus a Keletben


A nagy érdeklődésre való tekintettel regisztrációhoz kell kötnünk a részvételt. Regisztrálni a juliagyimesi@gmail.com címen lehet. A részvétel továbbra is ingyenes, de sajnos csak 50 fő befogadására van lehetőség. 

helyszín: Kelet
időpont: március 5. 19 óra
Facebook-event


Szeretettel várunk minden érdeklődőt az Imágó Budapest folyóirat 'A pszichoanalízis és az okkult: indulatáttétel, gondolatátvitel, pszichikai kutatás' című angol nyelvű különszámának bemutatójára

A beszélgetés résztvevői:
Gyimesi Júlia,
Hunya Csilla,
Narancsik Gabriella,
és videóinterjút ad Renaud Evrard

A szám cikkei elérhetők itt: http://imagobudapest.hu/10-lapszam/41-psychoanalysis-and-the-occult.html

A pszichológia és a modern okkult gyakorlatok és filozófiák kapcsolata csak az utóbbi évtizedekben került a tudománytörténészek látókörébe, noha a két terület termékeny kölcsönhatása már a 19. század végén is jelen volt. A spiritizmus, az animális magnetizmus, az alkímia vagy a médiumizmus különböző jelenségei számos pszichológiai gondolkodót inspiráltak tudományos kutatásaikban. Az Imágó Budapest folyóirat 'A pszichoanalízis és az okkult: indulatáttétel, gondolatátvitel, pszichikai kutatás (Psychoanalysis and the Occult: Transferene, Thought-Transference, Psychical Research)' című angol nyelvű különszámának célja, hogy a pszichoanalízist középpontba helyezve adjon számot az okkult és a pszichológia sokrétű kapcsolatáról. A bemutató során szó esik a korai és modern parapszichológiai kutatásokról, az okkultizmus és a pszichikai kutatás tudománytörténeti szerepéről, illetve a nyugati ezotéria szerteágazó jelenkori hatásairól. Videóinterjút ad továbbá a szám egyik szerzője, Renaud Evrard klinikai szakpszichológus (Lorraine-i Egyetem), többek között az ún. pszichoanalitikus parapszichológia kutatója. Az interjú angol nyelvű, magyar feliratokkal (a beszélgetés nyelve magyar).

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!