Sündör és Niru - Manna Matiné évadnyitó előadás a B32-ben
Gyerek

2017. 10. 08.

Sündör és Niru - Manna Matiné évadnyitó előadás a B32-ben


A B32 Galéria és Kultúrtér előadási között októbertől a kortárs színház mellett a hazai bábművészet színe-java is szerepet kap. A bábműfajt még mindig sokan csak a gyerekmesékkel azonosítják. Ez az a sztereotípia, amit biztos, hogy egyre jobban áttörnek a fiatalok. A B32-ben nyíló Manna Matiné projekt lényege, hogy ezeknek a fiatal bábművészeknek legyen egy állandó bázisuk, ahol előadásaik bemutatkozhatnak a nagyközönség és a színházi szakma előtt.

Facebook-event


NYITÓ ELŐADÁS:

Borbáth Péter – Bodor Panna: SÜNDÖR ÉS NIRU
napvadászat egy részben

Sündör és Niru frizbije átrepül a kerítésen. Mikor utána másznak, felfedezik a Csillanó Fém Birodalmát, ahol fényállatkák pislannak, és zajgyerekek csörömpölnek. Sündörön elhatalmasodik a fények iránti vágy, és barátját hátra hagyva útra kell, hogy megszerezze a Napot. Persze Niru sem ül ölbe tett kézzel – csak maradjon elég csoffasztott gesztenye az útra.

Sündör és Niru elveszítik, majd újra megtalálják egymást. Történetükön keresztül a barátságról, felelősségről, birtoklásról és az elérhetetlen utáni vágyról gondolkozhatunk. Végül a frizbi is megkerül.
6 éves kortól ajánljuk.

Játsszák:
Főglein Fruzsina
Hannus Zoltán
Tóth Mátyás

Bábok: Badacsonyi Brigitta
Díszlet: Bobor Ágnes
Kivitelezés: Raffai Péter, Palya Gábor
Zene: Dobri Dániel

Rendező: Varsányi Péter

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!