Ékszerek Éjszakája III. - 42 KARÁT a K.A.S.-ban
Képzőművészet - Workshop

2017. 10. 03.

Ékszerek Éjszakája III. - 42 KARÁT a K.A.S.-ban


Mindannyian keressük a végső választ. Az életről, a világmindenségről meg mindenről. Mindenki a maga módján próbálja megoldani ezt a feladatot, Douglas Adams Galaxis Útikalauz Stopposoknak című művében a Bölcs Elme nevű számítógép például kiszámolta. Szerinte a válasz 42. A tudósok kutatnak, a filozófusok elmélkednek, az ékszertervezők pedig ékszereket terveznek és készítenek, hogy közelebb kerülhessenek a megoldáshoz. Próbáljuk meg most az ő szemükön keresztül nézni az életet, a világmindenséget meg mindent. Nem ígérjük, hogy megkapjuk a végső feleletet, de azt igen, hogy kapunk 42 db igen érdekes választ.

A 2015-ben első ízben megrendezett Ékszerek Éjszakája Budapest fesztivál fő célkitűzése az volt, hogy a kortárs ékszer műfaját egy szélesebb publikummal is megismertesse. Fontosnak tartjuk, hogy Magyarországon is megszülessen egy fogékony, hozzáértő és tájékozott közönség, akik értik, magukévá teszik és képesek viselni is ezeket a (mű)tárgyakat. Azon fáradozunk, hogy az ékszerművészet a magyar kulturális és művészeti életben elfoglalhassa méltó helyét.

2015-ben és 2016-ban az Ékszerek Éjszakája Budapesten több mint 30 különleges kiállításból álló fesztiválon mutatkoztak be a hazai és a nemzetközi kortárs ékszerművészet legjelesebb képviselői valamint az ötvösművészeti képzésben résztvevő oktatási intézmények. A kiállítások helyszínéül művészeti és ékszer galériák, design boltok, műtermek, kávézók és coworking irodák szolgáltak.

Két sikeres év után 2017-ben az Ékszerek Éjszakája Budapest átalakíjta működését, és ezentúl biennále formában jelentkezik. A folyamatosság fenntartása érdekében a köztes években különleges kiállításokon tárja a nagyközönség elé a kortárs magyar ékszertervezők legjobbjait.

A 2017-es „42 KARÁT” című válogatás kiállításnak a Bartók Béla úti a K.A.S. Galéria ad otthont.
Megnyitó: október 3., 19 óra
Facebook-event

Az Ékszerek Éjszakája Budapest szervezői 2018-ban ismét több, kisebb kiállításból álló sorozatot terveznek a már bevált központi kiállítás megtartásával. A szervezők (Dés-Kertész Dóra, Huber Kinga, Kecskés Orsolya, Kerékgyártó Szilvia, Stomfai Krisztina, Vékony Fanni) maguk is mind aktív ékszertervező művészek, a FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) tagjai.

Ékszerek Éjszakája Budapest Csoport www.ekszerekejszakaja.com

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!