Autónyi ajándékot kaptak az egyeki gyerekek
Gyerek

2016. 12. 01.

Autónyi ajándékot kaptak az egyeki gyerekek


Egy pár ezres Hajdú-Bihar megyei település diákjainak lehet szebb az idei karácsonya. A nehéz helyzetben élő és tanuló gyerekeknek a Kult11 Egyesület gyűjtött össze egy autónyi könyvet és játékot. A jól megrakott autó a hétvégén érkezett meg Egyekre, a gyerekek a héten kapták meg az ajándékokat.

Nem először szerveztünk jótékonysági gyűjtést. Számtalan kulturális és dizájn programunk mellett évről évre segítjük a hátrányos helyzetben élő és tanuló gyerekeket. Idén is Hajdú-Bihar megye egyik hányatottabb sorsú települése, Egyek általános iskolásait leptük meg könyvekkel és játékokkal karácsony alkalmából.
 
„Sajnos sok kisgyereknek az az ajándék lehet az egyetlen, amit november végétől folyamatosan gyűjtöttek a Bartók Béla úti galériák, üzletek és jószívű civilek. Szeretnénk, ha a nehéz körülmények közt tanuló tehetséges és kedves gyerekek is részesülhetnének egy kicsit a karácsony varázsából” – mondta Faur Zsófi, egyesületünk vezetője.
 
A Bartók Béla Boulevard-ról az előző hetekben rengeteg önzetlen ember hozott egy cipősdoboznyi ajándékot, amiket a múlt hétvégén a helyi Szent János Katolikus Általános Iskola tanárnője, Szabó Marianna vett át és vitt haza Egyekre a gyerekeknek.

Egyek Hajdú- Bihar megye legnyugatibb települése, a Hortobágy nyugati szélén, Jász-Nagykun Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyék találkozási pontján fekszik. Az itteni iskolában közel négyszázan tanulnak, a diákok több mint fele hátrányos helyzetű. 
 

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!