Szabó Csaba One cup – One life, kültéri installáció a parkolóban, performansz
Központi program

2021. 06. 04-06.

Szabó Csaba One cup – One life, kültéri installáció a parkolóban, performansz


Helyszín: Optika Valentin

Szabó Csaba One cup – One life című kültéri installációja az Optika Valentin parkolójában várja  a látogatókat az Eleven Tavasz alkalmából! Az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés részeként megvalósuló programról a művészt kérdeztük!

 
Mutatkozzon be kérem!

Vegyes technikával, főleg elgázolt állatokból alkotom, a befejezett múltból folyamatos múltat kreálok. 

 

Mit láthatunk Öntől az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés során?

Egy kör alakú szakrális térben a látogató, érdeklődő, szomjas kíváncsi ember egy kung fu teaszertartás közben egy csésze kiváló teáért cserébe egy kérdést kap. Mi az élet? Gondolkodás nélküli válaszokat kérek, ami így majd mindig a válaszadót döbbenti meg, hogy mit is jelent neki az élet, amit a legtöbbjük nem tudatosan él. Egy kérdés és rá a válasz, ami talán elindítja egy úton, hogy mi is az élet valójában és hol van ő ebben… szerves része vagy csak nézője az önmaga életének

Talán egy kung fu teaszertartás lehet annyira érdekes egy laikusnak, hogy kizökken a mindennapi szerepéből, a szokásaiból, és talán elgondolkozik önmagán.

 

Miként tud a művészet segíteni ebben a nehéz időszakban?”

Akinek neheze az idő, azon nehéz segíteni, ha már nyitott a segítségre, akkor elindult valahova. A művészet vagy akár egy csésze tea talán elgondolkodtatja, feloldja és talán utat mutat neki, súlytalan perceket kap, órákat, amik leoldják a bilincseit és talán szárnyakat kap helyettük. Talán.

 

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!