Oláh Sándor Mobil terasz, kültéri installáció
Központi program

2021. 06. 04-06.

Oláh Sándor Mobil terasz, kültéri installáció


Helyszín: BBB Office/KultPont és KözösségiTér, parkoló
 

Oláh Sándor ötvösművész igazán izgalmas mobil terasza érkezik a Kultpont elé az Eleven Tavasz alkalmából, az 1 Művész 1 Porta kezdeményezés keretében! Hallgassuk meg a munkáról magáról a művészt!

 

 

Mire a legbüszkébb munkássága során?

Arra, hogy alkotó innovátorként próbálhatom ki magam az élet különböző területein kísérletezve, anyagokkal, technológiákkal. Valamint arra, hogy különféle alkotó közösségeket szervezve, irányadó művészi ambíciókkal munkára foghatom az ajándékba kapott talentumomat. Örökös rácsodálkozással arra a kegyelmi állapotra, amelyben tevékenykedhetek a teremtésben meghívottként.  

 

Mit láthatnak az Eleven Tavasz során Öntől a látogatók?

A "mobil teraszt". Célom a városok élhetőbbé tételéhez hozzájárulni azzal, hogy olyan utcabútorokat tervezek, amelyek gyorsan telepíthetőek, mobilak, variábilisak, lapraszerelhetőek és anyag használatukban a fenntarthatóságra hívják fel a figyelmet.

Örömre szolgál ha megállásra készteti a rohanó járókelőket.

 

Milyen üzenetet hordoz a munka?

A közös tevékenységek, együttlétek egyik központi bútoreleme az asztal. Az asztal segítségével osztjuk meg egymással az étkeinket, tudásunkat, gondolatainkat, értékeinket, munkáinkat, játék és egyéb örömeinket. Az asztal közös ülésre késztet bennünket. 

 

Miként tud a művészet segíteni ebben a nehéz időszakban?

A művészet egyfajta önkifejezés, segít a stressz levezetésében és segít reflektálni a problémáinkra. Hiszek abban, hogy a kreativitásnak gyógyító ereje van, konstruktív módon hozzájárul ahhoz, hogy a nehéz időszakokban a negatív dolgokat is egy lehetőségnek éljük meg, ezáltal pedig gyógyulni kezdjünk.


 

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!