Márián Gábor: In Wonderland című kiállítása
Központi program

2021. 06. 04-06.

Márián Gábor: In Wonderland című kiállítása


Helyszín: BBB Office/KultPont és KözösségiTér
 
A kiállítás az Eleven Tavasz a Bartók Béla Boulevard-on nevű program része, és a BBB új kiállítóterében, a KultPontban kerül megrendezésre!
A kiállításról:
In Wonderland című sorozatom a tudatos-tudattalan alkotói folyamatokat analizáló játék, egyfajta önelemzés is. A tudatosan kiválasztott formák ismételt kivágása a megfestett, texturált felületekből egyszerre ad lehetőséget véletlen, absztrakt kompozíciók létrehozására, de ugyanakkor a különféle textúrák, foltok ilyen fajta „keretbe helyezése” néha igenis „értelmes” megoldásokat eredményez, hasonlóan a pszichológiában használt Rorschach-teszt tintafoltjaihoz. Talán ösztönös ez a keresés, rendszerezés, a rend megteremtése a káoszban.
A sorozat részben utalás Lewis Carroll Alice Csodaországban című alkotására: a képeken megjelenő figurák kezdeti, naturálisnak mondható alakja képről-képre átalakul, torzul, absztrahálódik, míg végül a nyúlüreg szürreális világában csak hieroglif írásra emlékeztető kompozíciók maradnak, ahol textúrák, színek és formák feszülnek egymásnak.

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!