Kele Juci HiánypótLáSS című kültéri installációja a Gárdonyi téren
Központi program

2021. 06. 04-06.

Kele Juci HiánypótLáSS című kültéri installációja a Gárdonyi téren


Kele Juci festő-építész 2020-ban az Eleven Ősz programsorozat keretében már épített egy köztéri installációt a Gárdonyi térre, ‘MeditÁLLJ!’ címmel. Akkor a városi nyüzsgésből invitált minket egy perc megnyugvásra, egy növénnyel átszőtt, spirális tér közepére. A csigavonal középső, privát terében, egy korábban ott állt fa rönkjére állhattunk fel, nézhettünk magunkba vagy akár az égre.

A Kult11 felkérésére most az Eleven Tavasz rendezvényén lesz látható Juci újabb alkotása. A kivágott fa inspirálta az idei alkotást is, ami a természet hiányára reflektál és szólít meg minket. A művésznő mindenkit apró hétköznapi “vállalásokra” sarkall, hogy együtt tegyünk egy élhetőbb városért, egy fenntartható, zöldebb jövőért. A változást vállaló egy borostyánt tűzhet az installációba, melytől közös erővel kizöldül a fa hagyta űr.

A műalkotás több mint két hétig lesz megtekinthető, zöldíthető és négy érdekes programmal vár minden kedves érdeklődőt.

 

A köztéri installációval egyidőben az Bartók Béla Boulevard 1 művész 1 porta keretén belül az Juci képei is láthatók a Szatyor Bár és Galéria kirakatában az Artecho más művészeivel együtt.

A Hadik kávéházban pedig az Eleven Tavasz művészeti vásárán sorszámozott művészeti nyomatok is kaphatóak lesznek.


Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!