Kollázs család - KACS Műhely - 1 művész 1 porta - Szatyor Bár és Galéria
Központi program

2020. 05. 26.

Kollázs család - KACS Műhely - 1 művész 1 porta - Szatyor Bár és Galéria


A Szatyor Bár és Galéria számunkra is kedves hely! Ide jártunk megünnepelni egy-egy jelentősebb eseményt, itt ebédeltünk és beszélgettünk órákon át a barátainkkal. Itt tartottunk iskolás gyerekeknek alkotó foglalkozásokat és egy délutánra kivittük a hely szellemét az utcára is, és itt készítettünk ‘elültethető álmokat’, melyek virágként emlékeztetnek a vágyainkra. 

Nagyon szeretjük ezt a helyet az összes apró részletével, installációjával, a különleges falaival együtt. A Szatyor enteriőrjét Babos Zsili Bertalan vezetésével 18 fiatal képzőművész alakította ki. A különleges alkotások közül a mi egyik kedvencünk Ady és Csinszka, akik Zsiguliban ülnek.

 

Fagyi, mozi, színház, limonádé, vagy egy közös vacsora? Mi lesz az első dolog, amit csináltok, hova mentek, kivel találkoztok először, ha már szabadon megtehetitek? 

Ebben az időszakban mi is egyre többet nosztalgiázunk, idézzük fel a régi emlékeket, családtagokat és barátokat és tervezzük a velük való találkozást, közös programokat! Így arra gondoltunk, hogy beköltöztetjük őket a nappalinkba kollázs formájában - megidézve a Szatyor Bár különleges installációit, hangulatos faldíszeit.

 

Amire szükségetek lesz, hogy velünk tudjatok majd alkotni: 

  • fotók vagy nyomtatott képek a családtagjaitokról, barátokról, 

  • papír, illetve hobby ragasztó (a technokol a leguniverzálisabb ragasztó), 

  • kemény karton papír vagy vászon, 

  • régi képkeret vagy ablakkeret, 

  • különböző apró tárgyak (olyan tárgyakra gondoljatok, amelyek szimbolizálják a családtagjaitokat, barátaitokat és nem sajnáltok majd felragasztani a kartonlapra vagy vászonra, és rá is férnek)!      

 

Gondolkodjatok, milyen kollázst készítenétek, készítsétek elő, amit fel szeretnétek használni és tartsatok velünk! 

 

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!