Margó Olvasókör: Babarczy Eszter A mérgezett nő
Zene, irodalom és sok más

2020. 02. 26.

Margó Olvasókör: Babarczy Eszter A mérgezett nő


Két Margó között is van élet, amit általában olvasással töltünk. Tavaly nyáron arra gondoltunk, hogy a nyári hőséget kihasználva olvasni hívunk titeket. Akkor azt a hat könyvet olvastunk el veletek együtt, amik külföldi szerzői az őszi Margó vendégei voltak, majd közben ezeket jól kibeszéltük az Instán és a Margó Olvasókör Facebook-csoportban.

Annyira megszerettük mi is és ti is a Margó Olvasókört, hogy továbbgondoltuk, így februártól májusig a következő négy könyvet élőben szeretnénk veletek és a könyv szerzőjével kibeszélni a Hadikban.

Az első könyv, amit együtt olvasunk Babarczy Eszter A mérgezett nő című kötete lesz. A novellák a nővé válás folyamatát, a nők szereplehetőségeit és szerepkényszereit járják körül. A magány, a kiszolgáltatottság és sérülékenység hétköznapi vagy éppen szélsőségesen fájdalmas epizódjaiban megannyi küzdelem zajlik a méltóságért, a szeretetért, önmagunk elfogadásáért és elfogadtatásáért. Egyfajta felnövekedéstörténet rajzolódik ki a kötetben, amelynek hősei, mintegy megalkotván az "ismeretlen nő" alakját, különféle élethelyzetekben kénytelenek szembesülni szűkebb és tágabb környezetük elvárásaival. Az írások olykor szenvedélyes, máskor rezignált őszinteséggel, érzékletes és érzéki nyelven szólnak a különböző életkorokban átélt lelki és testi szenvedésekről, a "korbácsoló szavakról", a családhoz, szülőkhöz, gyermekekhez, férfiakhoz fűződő kapcsolatok változó dinamikájáról.

A regisztráció kötelező:
https://forms.gle/y8mucYTJFazYSTgH7

Jegyvásárlás a helyszínen, az esemény előtt 1200 Forint.

A könyvek, amiket eddig olvastunk:

André Aciman: Szólíts a neveden
Kim Leine: Kalak
Emily M. Danforth: Cameron Post rossz nevelése
Jón Kalman Stefansson: Menny és Pokol
Elisabeth Åsbrink: 1947
Sissel Jo-Gazan: A dinoszaurusz tolla

További részletek >>

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!