Fehér, szürke, fekete
Központi program

2020. 01. 20.

Fehér, szürke, fekete


A "Fehér, szürke, fekete" című - két helyszínes tárlatunk a fekete-fehér fotográfia legújabb (sokadik) reneszánszát célozta meg, egy képzeletbeli időutazással - megnyitva a kapukat az instant nyersanyagokon kívül, az archaikus technikák (pl. nedves kollódium), valamint egy új fejlesztésű száraz kollódiumos eljárás, a Silver and Dry előtt.

Egy kiállításon láthatunk több mint száz éves technikát, a hetvenkét éves Polaroid (és Polaroid Original), valamint a mai trendi FUJIFILM instax Monochrome nyersanyagaival együtt a Bartók Béla Boulevard két ihletett és nívós kiállítóterében, a BBB ArtSpace és a Három Hét Galériában. Az instARTcsoportnak nagy megtiszteltetés, hogy e két galéria teret adott alkotásainknak.

Az instARTcsoport tizenhét éves fennállása alatt több csoportos kiállítást szervezett instant nyersanyagra (POLAROID/FUJIFILM) dolgozó kortárs alkotók közreműködésével. Ezek a kiállítások eleinte tematikai megkötés nélkül, elsősorban a technika által mutatták meg az instant fotózásban rejlő lehetőségeket, az alkotói individumon keresztül - kapcsolódva a Polaroid fotográfia létezésének kerek éfvordulóihoz ("instART2002", "instART2007", "EFB 2012 - POLAROID 65", "Present perfect - P70").

Emellett több tematikus tárlatot is szerveztünk ("...Spektroid", "Polaritás", "Itt és most - A Polaroid alkímiája", "Polaroid OK", "instARC - Rögtön(zött) portrék"), melyek sikerei további terveket indukáltak.

A "Fehér, szürke, fekete" című kiállításunk a fekete-fehér fotográfiát, mint témát célozta meg.

Tóth EGO(n) István


 

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!