Ez egy pompás hely / Irodalmi Szalon #108.
Központi program

2020. 01. 12.

Ez egy pompás hely / Irodalmi Szalon #108.


Ez egy pompás hely / Irodalmi Szalon #108.

Az Irodalmi Szalon 2020-ban ünnepel - fennállásunk 10. jubileumában minden este fontos irodalmi témákat, kedvenc szerzőinket, alkotóinkat ültetjük egy asztalhoz.

Február 12-én három vendégünk számtalan szállal kapcsolódik össze. Az est címét és kiindulását Károlyi Csaba irodalomkritikus (a Libri Irodalmi Díj zsűritagja) frissen megjelenő kötete adta, a Pompás hely. A kötet kapcsán indítjuk a beszélgetést.
➖"Károlyi Csaba egyszerre szenvedélyes és türelmes olvasó. Úgy követi a kortárs irodalmat, mint ma csak kevesen: olvas, újraolvas, lelkesedik és morog, pályaalakulásokat követ, új íróknak örül meg, rossznak ítélt megoldásokon bosszankodik. Nem a szakmának beszél az irodalomról, hanem, ahogy ő mondja, a művelt nagyközönségnek." (Szilágyi Zsófia) Kötetének egyik leghosszabb írásában Krusovszky Dénes regényével foglalkozik.
➖Krusovszky Dénes József Attila-díjas költő, kritikus, szerkesztő, műfordító, író 2018-ban jelent meg Akik már nem leszünk sosem című regénye.
➖Beck Zoltán énekes-gitáros, a 30Y rockegyüttes alapítója, dalszerzője, író. a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán egyetemi adjunktus, a Libri Irodalmi Díj zsűritagja. Az esten olvasásról, irodalomról, és hamarosan megjelenő kötetéről is mesél.


Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!