Rajzolj nekem! 2019
Központi program

2019. 12. 15.

Rajzolj nekem! 2019


Illusztrátorok és olvasók a rászoruló iskolai könyvtárakért!

Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és segíts a rászoruló könyvtáraknak!
December 15-én vasárnap a Bartók Pagonyban várunk! Ezen a napon tőlük kérhetsz egyedi rajzot:

Délelőtt (10-13 óra között):
Irisz Agócs Illustration
Bernát Barbara
Dániel András - író, illusztrátor

Délután (14-17 óra között):
Dániel András - író, illusztrátor
Igor Lazin illustrations
Pásztohy Panka - író, illusztrátor

Ők öten akkor és ott megrajzolják Neked, amire mindig is vágytál...

Ezért szervezzük 2016 óta az eseményt:
A vidéki, kistelepülési könyvtárak a megfelelő anyagi források nélkül gyakran nem jutnak hozzá a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomhoz. Pedig sok esetben a könyvtár lehet az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak. Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben a helyzetben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni. A már három éve nagyon népszerű, és rengeteg adományt hozó Rajzolj nekem! kezdeményezés keretében idén is lehetőséged lesz egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátorodtól és egyben egy jó ügyet támogatni. Az idén befolyt adományokból kistelepülési iskolai könyvtárakat fogunk támogatni.

Ezért idén december 15-én Budapesten, a Bartók Pagony könyvesboltban Rajzolj nekem! 2019 címmel ismét jótékonysági eseményt szervezünk. Ezen a napon öt grafikus/illusztrátor várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók.
Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnénk támogatni, a könyveket pedig idén is a Fürgefutár.hu Kft juttatja el a könyvtárakba, a gyerekekhez!

Ajánlott támogatás:
A5 méretű grafika: 5 000Ft
A4 méretű grafika: 10 000Ft

további információ:
https://www.facebook.com/events/957815821250186/

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!