Mindenki Oscar-díjas - animációs film készítése
Központi program

2019. 12. 08.

Mindenki Oscar-díjas - animációs film készítése


digitális kompetencia fejlesztése ma már szükségszerű, azok a gyerekek, akik nem találkoznak a digitális eszközök által nyújtott lehetőségekkel, előnyökkel, sajnos lemaradnak, a felnőtt életükben akár komoly hátrányt tapasztalhatnak.
A kínált program vegyíti a kézműves tevékenységet, a digitális fényképezéssel és a digitális animáció megismertetésével, miközben számtalan szociális kompetenciát fejleszt, hiszen a közös munka alkalmával szükség van az együttműködésre, az empátiás készségre, toleranciára, konfliktuskezelési technikákra, vagy éppen arra, hogy segítséget kérjen társától.
A gyerekek egy saját történet kitalálása (mindig a gyerekek története jelenik meg a filmben, gyakran előfordul, hogy szinte terápiás jelleggel kijátszanak, kibeszélnek magukból egy történetet ezzel) után megrendezik és leforgatják a saját stop-motion filmjüket.
A forgatókönyv megírása után elkészítik a jelenetek háttereit, környezeteit különböző anyagokból (kö, papír, legó, építőkocka, rajz, stb), majd a szereplők (playmobil figurák) és tárgyak apró mozgatását lépésről lépésre lefotózzák.
Produktum: A program után a képekből már én rakom össze az animációs kisfilmet egy software segítségével, melyet az alkotó gyerekek mailben kapnak meg 1-2 nap múlva. Természetesen az elkészült film zenéjét, címét, stáblistáját, stb. is Ők találják ki.
A program hossza: 2 óra és minimum 4, maximum 10 gyermek tud egyszerre részt venni rajta.

A programot tartja:
Prohászka Szandra�
fényképész, szociológus, tréner, élménypedagógus

Tíz éve táboroztatok rendszeresen gyerekeket élménypedagógiai módszerekkel (6 év
Bátor Tábor, 2 év Bárka Tábor). Másfél évig voltam szakmai vezetője egy közösségi háznak, ahol gyerekeknek kínáltunk iskola utáni programokat, illetve felnőtteknek álláskeresési segítséget. (Kesztyűgyár Közösségi Ház) 16 éve végeztem
fényképészként, azóta aktívan gyakorlom a szakmát és szívesen tanítok gyerekeket és amatőr felnőtteket is fotózásra. Pár éve szerettem bele az animációs film készítésébe,
tucatnyi gyerek által készített filmhez “asszisztáltam” már.

Fontosnak tartom, hogy egy munka, egy közös foglalkozás, egy tréning, egy fotózás is elsősorban élmény legyen.

https://www.facebook.com/events/533731454083764/

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!