„Kortársak – sorstársak?” c. kiállítás
Zene, irodalom és sok más

2019. 09. 13.

„Kortársak – sorstársak?” c. kiállítás


A Molnár-C. Pál jubileumi évre tervezett három nagy kiállítás második állomásához érkeztünk. Az első, a „Boldog művész” címmel rendezett kiállítás a színes, sokoldalú és boldog művészt mutatta be gazdag anyaggal.

A második, rendkívül izgalmas kiállítást szeptember 13-án, pénteken 17 órakor Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója nyitja meg. „Kortársak – sorstársak?” címmel a 125 éve született Aba-Novák Vilmos 1894-1941, Derkovits Gyula 1894-1934, Molnár-C. Pál 1894-1981, Szőnyi István 1894-1960 közös kiállításán mutatkozik be a négy egy évben született festőóriás, akik ugyanabban az időszakban, mégis más utakon járva láttak és láttatták az életet, az embert, a világ jelenségeit.

                A megnyitón Molnár-C. Pál Martzy Johannáról készült portréja mellett a virtuóz hegedűművésznő rokona, Marczi Mariann zongoraművész és Bodrogi Éva énekművész ad a kort megidéző zenei hangulatot.

A vendég művészek műveinek törzsanyagát az Antal-Lusztig gyűjtemény adja. A műtermi, illetve otthonos miliőben érdekesen kapcsolódnak témák, színek, életterek, a sok különbözőség mellett közös pontok, szinte a megtévesztésig hasonlóságok a teljesen eltérő karakterű művészek alkotásai között.


Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!