Gyerekprogramok
Központi program

2019. 05. 30.

Gyerekprogramok


Családi programokat is kínál az ELEVEN Tavasz
 
Összművészeti hétvége
Buda kulturális főutcáján, a Bartók Béla Boulevardon

2019. május 30 – június 2.
 
 
A család apraja-nagyja izgalmas programokkal találkozhat Buda kulturális főutcáján, a Bartók Béla úton május 30. és június 2. között. Utcai építkezés, ugróiskola, társasjátékozás várja a család minden tagját.
 
Ugyan a művészeti programjairól vált híressé Buda kulturális főutcája, az ELEVEN Tavasz szervezői a családosokra is gondoltak a színes programkínálat összeállításakor. Így miközben  végigjárjuk a Faur Zsófi Galériában a Mini Wamp-ot, azaz a legnagyobb hazai designvásár alkotóinak munkáit, majd a Kredenc Műhely indonéz kiállítását és Csernok Anna fotókiállítását a B-terv közösségi műhely szervezésében, a legkisebbek sem fognak unatkozni. A művészeti programok mellett gyermekfoglalkozások, társasjáték, ugróiskola is várja az érdeklődőket a Kiss Áron Magyar Játék Társaságnál, és elkészíthetjük saját pecsétünket a Faur Zsófi Galéria Visu pecsétkészítő workshopján, miközben egy military makettkiállítást is megnézhetünk. Nem hiányozhat a zene és a testmozgás sem a programok közül, hiszen a Hadik Kávéház teraszán tartott jógaóra a legkisebbeket is átmozgatja, miközben a Gágogó zenekar gyermekeknek szóló verses, játékos műsorát sem szabad kihagyni.
 
A térépítés izgalmát hozza el a Három Hét Galéria, ahol a gyermekek festészeti “hulladékokból” készült építőkockákból építkezhetnek. Az amorf formákat mindenki egyénileg festheti be, így a gyerekek nemcsak a színkeverés sajátosságait, hanem a kontrasztok jelentőségét is megismerik, majd építhetnek azokból közösen egy hatalmas erődöt. Aztán találkozhatunk vadállatsereggel és idomárszelidítővel is, akiket a Bum Banda előadásában játszott Walter & Wilma újra száguld című produkcióban egy szemtelenül jóképű ninja, egy hasbeszélő operaénekes és sok más attrakció kísér, így nem marad el a gyerekek arcáról a mosoly sem.
 
A Gárdonyi téren színes zenei és kézűves programok várják a családok apraját és nagyját, a Paradicsom Projekt például kreatív foglalkozások formájában mutatja be, hogyan tehetjük szebbé, jobbá, színessé, ízessé, illatosabbá, egészségesebbé, örömtelibbé mindennapjainkat úgy, hogy közben figyelünk magunkra és a körülöttünk lévő tágabb, szűkebb környezetünkre.
 
Nem kel megvonnunk a finom falatokat az ELEVEN Tavaszon a piciktől: csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a PupiCake ízletes süteménykínálatáról, amelyek közül vétek ugyan bármelyiket kihagyni, felsorolás helyett azonban most csak a gluténmentes brownie alapra álmodott tapsi-hapsit, a vegán zabkekszből készült, sültlimekrémmel mennyeivé varázsolt vegán key lime-t, és az Ibolykát, azaz az ibolyazselével megbolondított brownie piskótát emeljük ki. És persze nem szabad megfeledkeznünk a Chocofacture színes bonbonjairól sem.
 
Különleges programokkal készülnek a Bartók Béla Boulevard kiállítóhelyei is. A Gross Arnold Galériában a festő- és grafikusművész életművének és gyűjteményének monografikus feldolgozásából nyílik kiállítás Gross 90 címmel, ahol a kisebbek Gross Arnold világát szinezhetik, festhetik újra. Tartanak a Tranzit Art Caféban képregénykiállítást, reklámmolinóból készíthet továbbá a család minden tagja designtáskákat a fesztiválon elinduló Medence Csoport jóvoltából, amely egy elhagyatott medencében, frissen végzett designerek baráti csoportjának szövetségéből született független, önálló fizikai- és szellemi-, képző- és iparművészeti-, építészeti alkotóműhely.
 
A sokszínű helyi vállalkozások, izgalmas művészeti programot kínáló galériák, az ínycsiklandozó falatokat felszolgáló éttermek, a hangulatos borozók és kávézók varázsolták forgalmas utcából igazi közösséggé a Bartók Béla Boulevardot. Tették mindezt a hely szelleméhez méltón, hiszen ne feledjük, hogy egykoron olyan nagy nevek, mint Kosztolányi vagy Karinthy is itt töltötték szabadidejüket, itt merítettek ihletet az alkotáshoz. Azóta indultak már innen új irányokat mutató irodalmi programok, vagy éppen határokon átívelő kiállítások, és ma már a hangulatos nyári esték is nehezen elképzelhetők a Bartók Béla nyüzsgő forgataga nélkül.
 
Mindezt ünnepli a Tavaszi Zsongás, amelynek keretében könnyű- és komolyzenei koncertekkel, családi, gasztro- és művészeti programokkal vár mindenkit az ELEVEN Tavasz színes forgataga május 30. és június 2. között négy napon keresztül.
 
 

PÉNTEKEN
▶️17:00 Visu pecsételő worshop
Faur Zsófi - Ráday Galérial
SZOMBATON
▶️10:00 workshop gyerekeknek Nagy Juli vezetésével
Gárdonyi Tér
▶️11:00 workshop gyerekeknek 
Három Hét Galéria
▶️11:00 Gágogó Zenekar gyerekelőadás
Gárdonyi Tér
▶️11:00-17:00 Játékos látásteszt 
Optika Valentin
▶️11:00-16:00 óra színező workshop 
Gross Arnold Galéria Kávézó 
▶️10:00-18:00 Ugróiskola a járdán - tudod-e lépéseket?
Kiss Áron Magyar Játék Társaság 
▶️14:00-18:00 Paradicsom Projekt gyerekprogram
Gárdonyi Tér
▶️15:30 Walter és Wilma gyerekprogram
Gárdonyi TérRészletek hamarosan....

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!