Soldout / Iamyank on piano / Béla
Központi program

2019. 06. 01.

Soldout / Iamyank on piano / Béla


IAMYANK legutóbbi lemeze óta némiképp hátat fordítva a produceri szemléletnek jelenleg az élőben játszott pillanatok és a hagyományos hangszerek világában érzi otthon magát. A kísérleti projectek és koncertek egyik nem várt mellékhatása lett, hogy több időt tölt zongorával mint bármi mással. Ezen az estén egyedül, az elektronikát háttérbe szorítva ül zongorához és rántja magával a hallgatóságot a saját világába.

Egyszer volt hol nem volt,
iamyank 2013 és 2015 között megjelent EP-i (Cold Summer, City of Nobody) széleskörű szakmai elismerést gyűjtöttek be a hazi zenei sajtóban, majd a POSSIBLE-el közös projectjét - mely során egy mobil platformokra tervezett játékkal szoros összefonodásban készült el Lost Sounds c. EP-je - a hazai és nemzetközi reklámipar több mint 40 díjjal ismerte el.

Első nagylemeze 2016-ban megjelent ‘Hiraeth’ c. nagylemezét követő iamyank Live Band turné után nem sokkal visszavonult és zongora-cselló duóban formájában Atreyu’s Horse néven improvizatív ambient side projecttel koncertezett többek között a Piano Day Budapest-en is. Az ezt követő egy évben zongora, cselló és moduláris szintetizátor kísérletek rögzítésével gyűjtötte össze a második nagylemez alapelemeit. 2018 nyarán a Művészetek Völgye meghívására 18 fős szimfonikus zenekarral lépett színpadra és közös dalt írt Harcsa Veronikával, ami nagy hatással volt éppen alakuló második lemezének anyagára, így később megalapította a billetyű, dob, basszus triót vonós hangszerekkel kiegészítő iamyank Live Ensemble-t mellyel teltházas koncerteket adott előbb a Trafóban, majd a Müpa Fesztiválszínházában is.

Bálterem 
1500 Ft

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!