Offspace | Barabás Zsófi és Jussi Niva kiállítása
Központi program

2018. 11. 23- 12. 21

Offspace | Barabás Zsófi és Jussi Niva kiállítása


Szeretettel várunk mindenkit Barabás Zsófi és Jussi Niva közös kiállításának megnyitójára november 23-án 19 órakor. 
A kiállítást megnyitja: Petrányi Zsolt.

Barabás Zsófi, a kortárs magyar szcéna meghatározó absztrakt festőművésze úgy döntött, hogy idén a finn Jussi Niva-val kezd kísérletezésbe: közös kiállításukon együtt fedezik fel a térbeliségben és anyaghasználatban rejlő végtelen lehetőséget, miközben játszanak a felületek variálásával, a plasztikus és finoman festett részek ütköztetésével. 

Az OFFSPACE szó szerinti jelentése alternatív tér, a két művész koncepciójában azonban ezen a kiállításon a térbeli benyomások átértékeléséről, új szemszögből való bemutatásáról van szó. 

Barabás Zsófi már évek óta rajong a finn művész térbe nyúló festményeiért. Úgy érzi, a síkból kilépő alkotásokat egyszerre jellemzi lendület és dinamizmus, ugyanakkor stabilitást és nyugalmat árasztanak. A művek célja, elrugaszkodni a két dimenzió általi kötöttségektől; Jussi Niva objektjei egyszerre megszakítják és kiterjesztik az őket körülvevő teret. A falra tervezett művek mélységet sugallnak, térbeli paradoxonok, melyeknek élei és hajlásai megtörtek és kiszámíthatatlanok mégis egy határozott cél felé mutatnak.

Barabás Zsófi absztrakt festményei is egyszerre árasztanak nyugalmat, de kiszámíthatatlanságot és meglepetéseket is tartogatnak a szemlélő számára. Hiszen organikus formáit a színek és a festékrétegek meglepő változatosságával teszi egyedivé. 

Jussi Niva 1966-ban született. A Helsinki Képzőművészeti Egyetem elvégzése után, hazájában a kortárs művészet élvonalába került. Rendezett már egyéni és csoportos kiállítást többek között Svédországban, Norvégiában, Japánban, Németországban, Észtországban és Olaszországban is. Műveit most először láthatja a magyar közönség. 

Barabás Zsófi festőművész igazi művészcsaládban nőtt fel, a Magyar Képzőművészeti Egyetem után Pécsen Keserü Ilona volt a mestere, de Cambridge-ben és Tokióban is tanult. Festményei mellett a "Mindenki tud rajzolni" könyvsorozat és több design kollaboráció is a nevéhez fűződik. 

A kiállítás december 21-ig megtekinthető.
Nyitvatartás: H-P 12.00-18.00

http://zsofibarabas.net
http://jussiniva.com
http://www.galeriafaur.hu

Dátum: november 23-december 21
Helyszín: Faur Zsófi - Ráday Galéria, Bartók Béla út 25., Budapest, 1114

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!