Varga György / Unplug kiállítása
Képzőművészet - Workshop

2018. 10. 3-24.

Varga György / Unplug kiállítása


Helyszín: Három Hét Galéria
Megnyitó: október 3., szerda, 19:00–20:00
Megtekinthető: október 3-24. kedd-péntek 11.00-15.00, szombat 12.00-18.00
A kiállítást Maurer Dóra nyitja meg.

Persze a jó ízlés határán belül 
(Mácsai Pál felolvasásában kérem elképzelni)

Motívumtáram, eszközhasználatom, technikáim a minimálisra szűkítem: egy fecskendő, kevés szín, pattintó zsinór (két színű krétaporral kapható: piros, kék). A festék csak lecsorog, legfeljebb, ha oldalára fordítom a vásznat, akkor keresztbe is. 
Technikailag a véletlen teret kap – szépen is működik, dicséretes. Nagyon váratlan dolgok persze nem történnek, és így ez pont elég. Ismétlődések, tengelyes és centrikus tükrözések. 
Ja, igen, a kép „táblakép”, feszített vászon, viszont a szokásosnál kissé bonyolultabb, több kisebből lesz egy nagyobb. Struktúrája, összetettsége van neki, és a motívum erre reflektál vagy rezonál, felesel vagy tudom is én... Mindenesetre viszonyuk van, de legalábbis beszélő viszonyban vannak. Na jó, a képstruktúra ritkán válaszol. A motívum ellenben ténylegesen reflektál, alkalmazkodik, variálódik, ellenpontoz és -súlyoz, persze a jó ízlés határán belül. Harmóniát keres, meg egy kis nyugalmat. 
Beszélhetnénk most Lacanról, Baudrillard-ról, a jelölő és jelölt viszonyáról, a szimulákrumról vagy a jakobsoni kommunikációs aktusról, de majd máskor...

Társszervező: OSAS Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület

#kiállítás #BartókBoulevard #BBB #HáromHétGaléria
facebook

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!