A német haditengerészet felemelkedése és bukása a II.Vh-ban - előadás
Zene, irodalom és sok más

2018. 10. 28.

A német haditengerészet felemelkedése és bukása a II.Vh-ban - előadás


Helyszín: Magyar Makettezőkért Egyesület
Időpont: október 28., vasárnap, 13:00–16:00
 
Izolde Johannsen( Dénesi Ildikó) író Vetített képes előadása.

Korszak és téma: az 1918-tól 1946-ig tartó időszak, ezen belül főként az 1939-es birodalmi Németország, valamint a német haditengerészet felemelkedése és bukása a II. világháborúban.
Izolde Johannsen történelmi regényeket íróként részese annak a nemzetközi rehabilitációs munkának, mely a német haditengerészet kötelékében tevékenykedő hajóparancsnokok életrajzának, munkásságának bemutatását tűzte ki célul. Kiemelten foglalkozik Hans Wilhelm Langsdorff és Ernst Lindemann sorhajókapitányok, valamint Erich Raeder flottatengernagy életrajzával és munkásságával. Az eddig megjelent haditengerészeti regények az Admiral Graf Spee páncéloshajó (ismertebb nevén zsebcsatahajó) és az Altmark ellátóhajó, a Bismarck csatahajó és az Admiral Scheer nehézcirkáló pályafutását mutatták be. A „Gránátok a becsületért” című regényben helyet kapott az 1989-es Rober Ballard-expedíció is, a Bismarck roncsának felkutatása. A 2018 július 13-án megjelent új regényében mely „A furfangos fivérek” címet kapta a testvérhajók azaz a Scharnhorst és a Gneisenau csatacirkálók pályafutását mutatja be. Ennek a regénynek a különlegességét a 2000-es év nagy szenzációja a Scharnhorst-expedíció adja majd, mely első ízben olvasható magyar nyelven egy kiegészítő rész formájában a regény utószavában. 2019-ben tervezi a két kötetes történelmiregény a Tirpitz csatahajó történetének megjelentetését, "Észak magányos királya" címmel. Ezt követi Erich Raeder vezéradmirális életrajzi - történelmi regénye, melynek szerves részét képezi majd a Nürnbergi-per.

A belépés ingyenes!!
A korlátozott férőhelyek miatt akit érdekel az előadás kérjük jelezze elő a részvételét a fennmaradó helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni.
 
#történelem #BartókBoulevard #BBB #MagyarMakettezőkértEgyesület
facebook

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!