Mario Palacios és Sofi Tenenbaum-Askenazi: Diszkrét matematika tánc performansz
Zene, irodalom és sok más

2018. 09. 12-15.

Mario Palacios és Sofi Tenenbaum-Askenazi: Diszkrét matematika tánc performansz


09.12. 17 óra Faur Zsófi Galéria
09.15. 11.30 óra Gárdony tér - dobos performansz, csatlakozó táncosok
09.15. 18 óra Tinta Art Cafe
09.16. 15 óra Tinta Art Cafe

Művész: Mario Palacios
Előadó: Sofi Tenenbaum-Askenazi táncos és koreográfus

Felületi Mélység – a fény és a tükrök játéka

A Felületi Mélység elnevezésű projekt olyan művészeti kellékekből áll, melyek a fény által aktiválódnak és a performance felületét játszótérré alakítják a környezet és a látogatók képe által. Az installáció folyamatosan változik és fejlődik, fajtól, nemtől, vallástól és ideológiáktól mentes. Lénye időtlen, semleges és befogadó különböző szereplők bevonására és részvételére az improvizáció által. Mitikus és illúziót keltő képi világa már-már azt mutatja be, mikor a fény és a víz először találkozott a Teremtés pillanatában.

A művész, Mario Palacios először 2007-ben használta ezt a fajta, a víz felületén történő tükröző technikát, melyet egy barcelonai emlék ihletett, amikor is a Ciudadela Parkban megpillantotta egy fa képmását egy szökőkút vízfelszínén. 2013 és 2017 között Mexikóváros különböző helyszínein művésztársaival és nézőközönsége bevonásával kísérletezett a víz használatával történő előadásokkal, mely Az Ötödik Fal elnevezést kapta.

Sofi Tenenbaum-Askenazi táncos és koreográfus 2016-tól szerves részét képezi a Fal-projektnek, melynek továbbfejlesztéseként született meg a most megtekinthető Diszkrét Matematika című előadás, mely az Eleven Ősz nyitórendezvényén, illetve a fesztivál ideje alatt több ízben is megtekinthető lesz.

#BBB #BartókBoulevard #Mexikó #ELEVEN #elevenoszmexiko#MexicoinHungary
#kiállítások #zene #performansz #gasztro #film #játékok #gyerek #workshop
ElevenŐsz Mexikó programjainkat keresd honlapunkon vagy facebook eseményeink között.

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!