Alejandro Dorantes: Tér és idő festménykiállítása és megnyitója
Képzőművészet - Workshop

2018. 09. 14-16.

Alejandro Dorantes: Tér és idő festménykiállítása és megnyitója


Helyszín: Moha Café
Megnyitó: 09.14. 17.00
Megtekinthető: 09.14-16. 10:00-23:00 (díjtalan)

Kiállítás: "Hely és idő"
"A kiállítás a gondolkodás módnak és a jelenlegi világ szellemének radikális változásán alapul. Egy pillantás a belső valóba, ami egy olyan látszólagos dolgot mutat nekünk, ami csak bennünk létezik; egy olyan valóság, amelyet radikális formákkal fejeznek ki, a formákat összegzik, felmagasztalják, amik így egy utópiához vezetnek , amely egy egyedi nyelven kerül összegzésre. Ez a kiállítás egy világkörüli utazásra ösztönöz minket.
 
Alejandro Dorantes
Mexikóban és az Amerikai Egyesült Államokban is díjaztak a rajzaim miatt. A Miami Florida-i Múzeumban 2012-ben kitüntetést kaptam, mialatt a festményeim egy Dubaiban rendezett művészeti vásáron voltak bemutatva.  A festményeim Egyesült Államokban való kiállítása 2014-ben kezdődött a Mexikói Autonóm Egyetem Galériájában (UNAM) Chicagoban, majd 2015-ben a Texas-i UNAM Galériájában folytatódott. 2016-ban egyszerre volt kiállításom a Mexikói Konzulátuson Los Angelesben és a Kaliforniai Egyetem Latin-amerikai Filmfesztiválján. Jelenleg a legfrissebb festményem:"Tér és idő", Írországban található a Mexikói Nagykövetségen. (2017-2018).
Mexikóban művészeti tanulmányokat készítettem az UNAM San Carlos Akadémián és Claudette Eysautier mester festészeti Workshopján. Falfestményfestő tanulmányokat folytattam Osvaldo Barra chilei tanárral. Kubában Antonio Canet professzor diákja voltam. Argentínában, ahol több mint három évet töltöttem, az argentin Del Pino professzortól és a Franciaországban képzett spanyol José Martínez Pérez professzortól tanultam rajzolni.Velük megtanultam a tájat és az emberi alakot nagyobb tudományos  fegyelmmel festeni. A gyakorlás segített a jelenlegi munkám tökéletesítésében.
 
 Nemzetközi díjak:
 
• A "Raúl Soldi International Salon" 2002-es győztese, Buenos Aires Argentína.
• Első kitüntetés a "Digitális művészet és fotózás nemzetközi versenyében" 2002, Buenos Aires Argentína.
• Tiszteletbeli kitüntetés a "Nemzetközi Mecif" 1997-ben, Mexikóvárosban.
• Negyedik hely a "Casa del Arte" második évfordulóján, 2003, Buenos Aires. Argentína.
• Tiszteletbeli kitüntetés a 2012-es "Kortárs Mexikói Kiállításon", Amerikai Egyesült Államok Múzeuma, Miami Florida.
 
facebook esemény
#BBB #BartókBoulevard #Mexikó #ELEVEN #elevenoszmexiko #MexicoinHungary
#kiállítások #zene #performansz #gasztro #film #játékok #gyerek #workshop

Elevenedés - Fesztiválozz velünk online!