A Kés-Villa-Buda egyesület budai éttermeket tömörítő mozgalom, mely elsődlegesen a polgári vendéglátás és a magyar konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. Az alapötlet: a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozni a divatba. Újra megmutatni annak létjogosultságát, értékeit a mindennapokban azoknak, akik keresik az autentikus magyar éttermeket, ahol megismerhetik hazánk tradicionális ízeit és mindemellett magas színvonalú vendéglátásban lehet részük. .. A Kés-Villa-Buda szerveződésében alapérték a hazai alapanyagok előnyben részesítése, a tradíció tisztelete, az udvarias kiszolgálás és az elégedett, visszatérni kívánó vendég. .. ÚJÉVI MALAC - januári témánk:
A projektben résztvevő egyesületi tagok minden hónapban kidolgoznak egy közös témát, amelyre mind a közösségi médiában, mind az éttermük állandó vagy időszakos kínálatában felhívják a figyelmet. A Kés-Villa-Buda harmadik ilyen, mindenki számára jól ismert témája a karácsonyi töltött ételek. .. Januárban tehát minden KVB-étteremben kiemelt helyen az újévi, sertésből készült ételek: